Pedro Sánchez: Spanyolország hálával, alázattal és elszántsággal vállalja az Európai Unió soros elnökségét 您所在的位置:网站首页 michelell Pedro Sánchez: Spanyolország hálával, alázattal és elszántsággal vállalja az Európai Unió soros elnökségét

Pedro Sánchez: Spanyolország hálával, alázattal és elszántsággal vállalja az Európai Unió soros elnökségét

#Pedro Sánchez: Spanyolország hálával, alázattal és elszántsággal vállalja az Európai Unió soros elnökségét | 来源: 网络整理| 查看: 265

A dél-európai ország július elsején Svédországtól vette át az elnöki tisztséget, amelynek első napján a spanyol miniszterelnök Ukrajnába utazott.

Kapcsolódó tartalom Az EU támogatásáról biztosította Volodimir Zelenszkijt a spanyol kormányfő Zelenszkij egyúttal közölte, szeretné, ha országa meghívást kapna a NATO közelgő vilniusi csúcstalálkozóján az észak-atlanti szövetséghez történő csatlakozásra.

Pedro Sánchez hangsúlyozta: ezzel a szimbolikus lépéssel kívánta kifejezni támogatását Volodimir Zelenszkij elnöknek, mivel a háború közvetlenül és közvetett módon is meghatározza a következő időszak európai politikáját. A további támogatásokat illetően pedig az unió „nem fog fukarkodni” az erőfeszítésekkel – tette hozzá.

A spanyol miniszterelnök megerősítette a spanyol elnökség programjának négy fő pontját, ezek: Európa újraiparosítása, az ökológiai átmenet előmozdítása, a társadalmi és gazdasági igazságosság növelése, valamint az Európai Unió egységének erősítése.

Charles Michel szerint erős üzenet a spanyol kormányfő szombati kijevi látogatása, egyben kötelességnek nevezte Ukrajna további támogatását, „amiben és ameddig csak szükséges”. Ukrajna élen jár az európai elvek és értékek védelméért folytatott küzdelemben – jegyezte meg.

Kapcsolódó tartalom A spanyol kormányfő ismertette országa uniós elnökségének célkitűzéseit Reményét fejezte ki, hogy a spanyol elnökség idején megvalósulhat a migrációs és menekültügyi paktum végleges elfogadása, valamint a bankunió reformja.

Az Európai Tanács elnöke szerint a spanyol elnökségi prioritások egyértelműek, az uniós polgárok érdekeit szolgálják, és részét fogják képezni az unió következő ötéves stratégiai menetrendjének is.

Spanyolország immár ötödik alkalommal tölti be az Európai Uniós soros elnöki posztját. Az elnökség idején előrehozott parlamenti választásokat rendeznek a dél-európai országban.



【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有