SAMSUNG LE40B650 您所在的位置:网站首页 delaycut SAMSUNG LE40B650

SAMSUNG LE40B650

2023-03-22 12:41| 来源: 网络整理| 查看: 265

jis> je to trosku vytrhnute z kontextu, no skusim to vysvetlit.

Prvy prispevok reaguje na cloveka, ktoremu sa zda obraz pri filmoch ako telenovela. Filmy (kedze su tocene primarne 24p (resp 23.976fps)) nie su plynule (vidno to pekne pri pohyboch scenou kamerou).

No pri zvoleni 100Hz* TV dopocita dalsie snimky, obraz bude uplne plynuly. Doteraz je vsetko jasne :)

ALE! Pri filmoch je zamer tvorcov, aby film posobil trhane a nebol absolutne plynuly. Vola sa to tzv "film look". Takze pre filmy je dobre 100Hz vypnut, alebo nastavit 100Hz manualny preset**. Toto vsak neplati pre dokumenty, alebo ine zdroje programov, ktore mozu byt tiez natocene 24p, ale trhanost pri scenach nam prekaza . Tu je mozne zvolit si 100Hz*.

Druhy prispevok reaguje na male rozdiely v plynulosti pri pozerani TV (snimane kameramy 50i). Takze: Sportove prenosy, a vsetky "TV made" relacie su natacane studiovymy kamerami, ktore snimaju 50 polsnimkov (teda 50i) a obraz je v TV deinterlacovany a zobrazovany ako 50p signal. (samozrejme, toto neplati pre stare CRT - tie zobrazovali primarne iba interlaced signal). Ludske oko signal s 50 snimkami za sekundu povazuje za plynuly, teda logicky by sa malo zdat, ze 100hz nepomoze. Plati to tak pri CRT telkach, kde (ako si pamatame) vnimame pohyb kamery pri hokeji ako absolutne plynuly. Problem LCD technologie je ale ten, ze ma nejaky "response time", teda cas odozvy, ktory je dlhsi ako pri CRT telkach. Z tohto dovodu bolo hlavne na starsich a zacinajucich LCD paneloch vidno rozmazane rychle sceny, kde evidentne samotny panel nestihal. Na eliminaciu tohto problemu bolo vymyslene tzv 100Hz, kde sa v nasom pripade ostavajuca 1 snimka dopocita (z 50->100 fps) a vznikne pohyb ktory bude "plynulejsi pre oko". A tym ze panel vykresli 100x sa zekundu namiesto 50x za sekundu, sa eliminuju pohybove nerovnosti.

Dufam, ze to bolo pochopene spravne. Je mozne, ze v prispevkoch nizsie som to detailnejsie nepopisal a mohlo to byt pochopene inak.

Takze male zhrnutie: - pri zdroji 24p/25p (snimane progresivne) je mozne dopocitat a zvysit plynulost zapnutim 100Hz*(samozrejme podla potreby a podla sledovaneo materialu) - pri zdroji 50i (snimane prekladane) je tiez mozne dopocitat snimky, no zvysi sa skor citatelnost textov a obraz sa skor skludni. (defacto modely bez a s 100Hz)

*100Hz - rozpravam o presete "Plynule" v TV - teda najlepsie dopocitavanie. ** 100Hz preset podla odporucani zo stranok hdtvtest.co.uk (blur reduction: 8, judder reduction: 0)



【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有