Tätä Naton lippu symboloi: 70 vuoden takainen symboli viittaa rauhaan ja yhtenäisyyteen 您所在的位置:网站首页 naton Tätä Naton lippu symboloi: 70 vuoden takainen symboli viittaa rauhaan ja yhtenäisyyteen

Tätä Naton lippu symboloi: 70 vuoden takainen symboli viittaa rauhaan ja yhtenäisyyteen

#Tätä Naton lippu symboloi: 70 vuoden takainen symboli viittaa rauhaan ja yhtenäisyyteen| 来源: 网络整理| 查看: 265

Suomen Nato-jäsenyyden myötä Helsingin Katajanokalla järjestetään juhlaliputus ulkoministeriön tilojen edustalla Merikasarmilla.

Muulloin Nato ei juuri katukuvassa näy, sillä Naton lippuja ei liputeta niin kuin EU:n lippuja, Helsingin yliopiston tutkija­kollegiumin johtaja Tuomas Forsberg kertoi Ilta-Sanomille.

Naton lippu on tummansininen ja sen keskellä olevasta valkoisesta kompassiruususta leviää neljä valkoista viivaa. Lipun sininen väri kuvaa Atlanttia, sillä Nato on Pohjois-Atlantin puolustusliitto. Kompassineulat kuvaavat jäsenmaiden yhteistä pyrkimystä rauhaan. Ympyrä symboloi yhtenäisyyttä.

Lippu tulee näkymään jatkossa Suomen katukuvassa pääasiassa vierailuiden ja kokousten yhteydessä. Nato-lippu on samanlaisessa arvoasemassa kuin muiden kansainvälisten järjestöjen ja yhteisöjen, kuten EU:n ja YK:n liput.

Naton neuvosto hyväksyi tummansinisen lipun viralliseksi lipukseen 14. lokakuuta 1953. Ennen sitä Nato käytti kahden vuoden ajan vihreää lippua.

Naton uutta lippua juhlittiin virallisessa lipunnosto­seremoniassa Pariisissa 9. marraskuuta 1953.

–Nelisakarainen tähti edustaa kompassia, joka pitää meidät oikealla, rauhan tiellä. Ympyrä edustaa yhtenäisyyttä, joka sitoo yhteen Naton 14 (jäsen)maata, ensimmäinen Naton pääsihteeri lordi Ismay, eli Hastings Ismay kuvaili lipun symboliikkaa Naton verkkosivujen mukaan.

Naton lipun julkistamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Kun tiistaina Naton päämajalla Brysselissä salkoon nousee Suomen lippu ja Suomen ulkoministeriön edustalla Naton lippu, Suomesta tulee Naton 31. jäsenmaa.



【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有