Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag: hoe vier jij het? 您所在的位置:网站首页 fietsenenzo Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag: hoe vier jij het?

Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag: hoe vier jij het?

2023-03-28 02:23| 来源: 网络整理| 查看: 265

nieuw jaar winnenHet is bijna zo ver. Het einde van het jaar 2013 en het begin van 2014.

Ik las ergens dat vroeger het nieuwe jaar in de lente begon! Dat vind ik eigenlijk een veel mooier punt om een nieuw jaar te beginnen. De natuur wordt weer wakker, en alles ontluikt en komt tot leven. Nu is het hartje winter, en alles is kaal en doods! Blijkbaar hebben we deze winterse timing van het nieuwe jaar aan Caesar te danken. Die heeft dat zo vastgesteld. Stomme Caesar!

Oudjaarsdag

Bij onze buren op het platteland is er op Oudjaarsdag carbid schieten. Dan doe je geloof ik buskruit of zo in een melkemmer, en dan schiet je de deksel er af. Ik snap er helemaal niets van. Het is denk ik wel een gezellige traditie, maar gisteren hoorde ik op het nieuws dat er al een ernstig ongeluk mee is gebeurd. Je zal zo’n deksel ook maar tegen je hoofd krijgen! Ik moet er niet aan denken.

Verder ga ik vandaag wafels bakken vanwege Oudjaarsdag.

Oudjaarsavond

Oudjaarsavond brengen we altijd met het gezin door. De kinderen willen meestal per sé tot middernacht opblijven, en nu lukt ze dat vaak ook wel. Maar als ze moe worden mogen ze van mij ook gerust naar bed. Dan beginnen ze het jaar tenminste goed uitgeslapen! Zelf ben ik ook wel eens voor middernacht naar bed gegaan. Ik begin het nieuwe jaar graag fris en fruitig.

We hebben wafels, en meestal wil mijn man tv kijken. Een conference of zo. We hebben nog wat van dat kindervuurwerk van de Action liggen, en van die sterretjes. Maar echt vuurwerk vind ik eigenlijk zonde van het geld.

Nieuwjaarsdag

Een aantal jaren gingen we met het hele gezin naar Ouwehands Dierenpark. In die tijd kon je via de website van Dela gratis toegangskaartjes krijgen. Dus dat was een leuk en goedkoop uitje. Andere jaren gingen we meestal even bij mijn ouders langs om ze Gelukkig Nieuwjaar te wensen.

Nu we op het platteland wonen, hebben de jongste twee een duidelijke invulling: zij gaan in de buurt nieuwjaar winnen. Dat betekent dat ze op bezoek gaan, en overal een grote snoepzak mee naar huis krijgen. Ik heb daar zelf echt geweldige herinneringen aan. Ik vond dat als kind echt helemaal geweldig.

Tradities rondom de jaarwisseling

Er zijn van die gebruiken en tradities die bij de jaarwisseling horen. Zoals:

Champagne (wij hebben alleen van die kinderchampagne voor de kinderen)Oliebollen en appelbeignetsVuurwerk. Wist je dat dit ontdekt werd door één of andere alchemist die een middeltje probeerde te maken om onsterfelijk te worden? Hij maakte per ongeluk het buskruit!De nieuwjaarsduik (heb ik nog nooit gedaan, maar ik ga wel lekker hardlopen!)Nieuwjaarwinnen: mensen bezoeken en ze gelukkig nieuwjaar wensen (Doen alleen de kleine kinderen. Maar ik ga wel mijn twee buurvrouwen hier uitnodigen voor een kopje koffie in het nieuwe jaar! Gewoon gezellig om een uur of 10 ‘s ochtends.)Hardop aftellenEen feestje geven met familie en vrienden

Welke tradities doe jij rond de jaarwisseling? En hoe zien Oudjaarsavond en Nieuwjaarsdag er bij jullie uit?

Related


【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有