No膷ne groze pri otrocih 您所在的位置:网站首页 groze枪 No膷ne groze pri otrocih

No膷ne groze pri otrocih

2024-03-20 07:18| 来源: 网络整理| 查看: 265

No膷ne groze niso no膷ne more. Mamice pravijo, da se pri no膷nih grozah otroci nenadoma prebudijo in neutola啪ljivo jokajo in kri膷ijo. Mnogi opisujejo, da otroke v tem stanju sploh ne morejo prebuditi, niti jih ve膷 minut potola啪iti. Pravijo, da je v tak拧nih primerih otroka najbolje stisniti k sebi, ga ne啪no zazibati v objemu, prigovarjati tola啪ilne besede in ga mirno umiriti.

No膷ne groze se dogajajo v fazi globeka spanca, zato je zanje zna膷ilno, da se otrok iz spanca ne zbudi, naslednji dan pa se niti ne spomni kaj se je dogajalo. Izku拧nje z no膷nimi grozami so mi zaupale tudi Oopsi mamice. Upam, da bodo njihovi nasveti 拧e kateri med vami pri拧li prav.

Ob膷utki krivde so katastrofalni

Na 啪alost to do啪iveli pri prvem otroku. Bilo je naravnost grozljivo.Otrok je kri膷al in bil kot v transu- vsak dotik, poskus pomiritve, ga je 拧e bolj vznemiril. S 膷asoma sva ugotovila, da se najhitreje pomiri, 膷e ga prestaviva iz postelje npr. v dnevno sobo, na kav膷 in pri啪geva lu膷. Kdor tega ni do啪ivel, ne ve, kako grozno se po膷uti拧 v vlogi star拧a. Ob膷utki krivde so katastrofalni. Kaj vse si o膷ita拧, kaj da otroku dela拧 cez dan, da je tako stravmatiziran pono膷i Bila sva pozorna na dogajanje 膷ez dan in nisva opazila ni膷 tak拧nega, s 膷imer bi lahko te izpade upravi膷ila. Dalje sem iskala vse mogo膷e razlage, pri拧lo je 啪e tako dale膷, da sem za膷ela brati o prisotnosti duhov ipd… Prav nic膷ni zaleglo, ni膷 se ni spremenilo, dokler si nisem rekla- ok, vse je ok- ne vem, kaj je vzrok, me ne zanima ve膷, samo da ti pomagam tole 膷im lepse prebrodit. Tisti trenutek, ko sem situacijo sprejela, se je tako, kot se je pojavila, tudi vse skupaj nehalo in nikoli ponovilo. Mogo膷e naklju膷je…. Pri drugem otroku tega nikoli nismo do啪iveli. 膶e bi sedaj, s tem znanjem, sku拧ala priti do zaklju膷ka, zakaj se to zgodi, bi rekla, da otrok mamine ob膷utke podo啪ivlja, jih 膷uti in se jih na tak na膷in znebi. Namre膷, za mano je bila grozljiva porodna izku拧nja, te啪ko okrevanje, otro膷ek je imel kr膷e, neprespanost… vse skupaj je verjetno otrok srkal vase, tudi ob膷util, kljub temu, da sem ga obo啪evala!! Pa ne zelim, da izpade kot 拧e ena verzija “za vse je kriva mamica”, ampak sama sem pri拧la do spoznanja da, ko sem se jaz popolnoma predala/umirila, se je odvilo, kot se mora. Mogo膷e naklju膷je, ni膷 ne re膷em… zgolj na拧a izku拧nja na to tematiko.

Najslab拧a star拧evska izku拧nja do sedaj

Uf, mislim da je bila to najslab拧a star拧evska izku拧nja do sedaj. Od njegovega drugega leta do 膷etrtega leta, so se no膷ne groze pojavljale skoraj na 2-3 tedne. Zanimivo je bilo to, da se je po navadi to dogajalo vedno ob istih urah, skoraj na minuto to膷no. 艩li smo spat okoli 21h, potem pa nekje okoli 00.30 -01.00h se je za膷el zbujat v joku-dretju, brcanju, premetavanju, kri膷anju. Na za膷etku nam ni bilo kaj preve膷 jasno kaj se dogaja, smo mislii da so navadne no膷ne more ..pa膷, da sanja in podo啪ivlja stvari. Ampak vedno bolj ko se je to za膷elo pojavljati smo ugotovili, da gre za no膷ne groze. On je znal tudi po 45 min se dret. Nisem ga mogla prijeti ker me je odrival, stisnit ga nisem mogla ker me je hotel ugrizniti, ko sem ga uspela prijeti me je za膷el tepsti po obrazu in se metat nazaj, da ga nismo mogli niti dr啪at. 膶e sem v啪gala lu膷, ni niti najmanj pomagalo oz. je nardilo 拧e slab拧e. Poskusila sem ga odnesti v drug prostor. Probali smo s televizjo, telefonom preusmerit pozornost..ni膷. Prav izraz na obrazu je bil druga膷en..kot da ni on. Ker imamo tudi psa v stanovanju, ga je polizal po rokici. In ko ga je polizal, se je o膷itno predramil in se “zbudil”. Tako smo naredili parkrat in je pomagalo..ne vem kak拧na je razlaga, ampak..pomagalo je. Parkrat je pomagalo da sva 拧la na okno, in sem mu pozornost preusmerla tako da sem mu kazala lu膷ke od javne razsvetljave in mu za膷ela 拧tet. In pol kar na enkrat neha in se za膷ne z mano pogovarjat kot da ni bilo ni膷. Greva v posteljo, in zaspi v 5min nazaj. Zjutraj se ne spomne ni膷.In, na koncu, sem na拧la homeopate ki so namenjeni prav za to, sem mu za膷ela to dajat, in od takrat….potrkam….se to ne dogaja ve膷. Probala sem 拧e z raznimi 膷aji, ve膷erjo jest zgodaj in ne sladko…lavanda v razpr拧ilcu..ni膷 ni pomagalo. Razen teh granulic od homeopatov. Hvalabogu. Ker je blo res grozno. Ne samo njemu, tudi nam..pa vsem sosedom okoli nas vrjetno :))) Zdaj ima skoraj 5 let, in 啪e skoraj ve膷 kot pol leta nima ve膷 no膷nih groz.

Bila sem nemo膷na

Pri mojem 5-letniku smo se za膷ele letos spomladi. Najprej sem mislila, da je sanjal, kar se mu je dogajalo 膷ez dan. Ker je zelo ob膷utljiv, sva z njegovim o膷kom poskusala biti manj zahtevna, mu ve膷 tolerirat, se 膷im manj jezit, pazila, da mlaj拧i bratec ni bil lump ali nezavedno priviligiran…pa so se vseeno pojavljali ti izbruhi kako urco do dve po tem, ko je zaspal. Ko sem brala o grozah sem prepoznala vzorec. Najla啪je in najhitreje se je pomiril, 膷e mu nisma nasprotovala, odnesla sva ga po navadi v dnevno k oknu in mu govorila o zvezdicah in luni. Nikoli na silo ali z jezo. Res je to za star拧a bolj stresno kot za otroka. Mene je bilo strah vsak ve膷er, ti kriki in jok je v meni zbujal toliko strahu in nemo膷i. Zaenkrat, je vsaj dva meseca ze brez groz. Upam, da so za vedno izginile.

Od groze pono膷i nisem spala

Zdravo, se ti javljam za no膷ne more. Moj sin jih je mel nekaj 膷asa. Grozno je bilo. Sredi no膷i se je prebujal, razlagal kako je sanjal, da je 拧el na balkon in padel dol( takrat sva bila v najemu v bloku v 8.nadstropju!). Najbr啪 je lahko jasno, da nisem spala ni膷 pono膷i od groze, 膷e bo slucajno res hodil pono膷i do balkona. Bilo je obdobje verjetno, ker je tedaj za膷el prvi膷 spat sam v sobici, in novo okolje. Sanjal je da sem umrla in da je bil sam. To se je ponavljalo vsak dan isto, dober teden dni. 艩e zdej me stisne. Nato sem malo brala forume, na拧la eno gospo, ki izdeluje lovilec sanj po naro膷ilu. Povedala sem ji kaj se dogaja, in je izdelala lovilec sanj samo za njega. Na sredini ima 啪ival, ki si jo je sam izbral da ga bo varovala (pred tem sem se z njim pogovorila, da bo dobil nekaj kar ga bo pono膷i varovalo, in da 膷e bo imel grde sanje ga bo tiger varoval). Vsak dan sva ga dala na balkon prezra膷it, da se grde sanje razprsijo ven iz lovilca sanj. Bil je star 7 let. K sre膷i, je pomagalo.

Mora拧 samo po膷akati, da mine

Uf ,na拧a Lana. 24. 4 bo 3 leta stara. Za膷ele so se pojavljati okoli 5 meseca. Otroka nisva mogla zbudit. Najdalj拧a epizoda je trajala skoraj 2 uri. Otrok spi, v spanju se dere, joka, vriska 膷ez zobe, stiska ustnice, odriva, brca, je v kr膷u. Nerazumljivi zvoki. Ne zbudi je ne ne啪nost, ne prepevanje, niti lu膷ka. Sva jo nosila po rokah pa se ne zbudi. Tako, da grozno. Zadnja je bila kakih 3 mesece nazaj..takrat je bilo zelo hudo. Oba sva bila na robu solz, ker je otrok 膷isto neodziven na dra啪ljaje iz okolice. Mora拧 samo 膷akati, da mine in ko mine se na拧a Lana ne spomni ni膷. Ko se zbudi je spet normalna.. Dejansko primer da opi拧em kako to zgleda je Emily Rose…pa se to zdaj sli拧i grozno in ogabno..ampak tako je kot iz filma…

Foto: Unsplash, Annie Spratt



【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

      专题文章
        CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有