Hajvitaminok, hajnövesztők 您所在的位置:网站首页 vitaful多少钱 Hajvitaminok, hajnövesztők

Hajvitaminok, hajnövesztők

2024-07-15 13:47| 来源: 网络整理| 查看: 265

Miért hullik a hajad?

Vitaminkészítményekre és hajnövesztő szerekre nem csak akkor lehet szükségünk, ha úgy érezzük, hogy hibát követtük el, miután levágattuk a hajunkat, hanem akkor is, ha erős hajhullással küzdünk. A hajhullásnak számos örökletes és egészségügyi oka is lehet, erről már egy korábbi cikkben is írtunk. 

Most kizárólag arról fogunk beszélni, milyen életmódbeli változtatásokat tudsz tenni azért, hogy kevsebb hajszálat találj a fésűd fogai között, illetve milyen rossz szokásoktól kell megszabadulnod annak érdekében, hogy hajad dús és egészséges maradhasson. 

A hajnövekedés mértéke függ: 

az életkorodtóla hajtípusodtólaz általános egészségi állapotodtóla genetikai tényezőktőlhormonális változásoktóla hajápolási ritunodtól

💡 A hajhullás gyakori oka a tápanyaghiány, mely a hosszútávú egészségtelen életmód vagy egy drasztikus diéta miatt alakulhat ki. 

1) Vitaminhiányod van

A hajhullás gyakori oka a vitaminhiány, ez a probléma ugyanis a népesség nagy százalékát érinti. A hajhagymáid egészségének megőrzéséhez minden évszakban szükség van a megfelelő vitaminpótlásra melyben a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett egyes vitaminkészítmények is segítségedre lehetnek.

A hajad számára a legfontosabb vitaminok és nyomelemek az A-, E- és D-vitamin, a biotin (B7-vitamin), a B12-vitamin, valamint a jód, a cink és a vas, melyek szerepéről a következő részben olvashatsz részletesebben.

Ha ezekből biztosítod a napi szükséges mennyiséget a szervezeted számára, akkor elkerülheted, hogy a vitaminhiány miatt az átlagosnál több hajszálad hulljon ki.  

Hajhullás vitaminhiány

A vitaminhiány miatt az átlagnál több hajszálad hullhat ki

2) Sokat stresszelsz

Fontos, hogy a mentális egészségedre is elég energiát szentelj, ugyanis ha túl sokat idegeskedsz és nem alszol eleget, a hajad és a bőröd is jelezni fogja, hogy itt a pihenés ideje.

Az állandó stresszes állapot nem csak az immunrendszeredet, hanem a hajhagymáidat is legyengíti. Ennek hatására gyakran alakul ki úgynevezett diffúz hajhullás, mely a hajas fejbőr egészét érinti. 

A tartós stressz továbbá hozzájárulhat az autoimmun betegségek, köztük a foltos kopaszodást okozó alopecia areata kialakulásához is. 

Szerencsére a stressz okozta hajhullás könnyen kezelhető, ha kiiktatod az életedből a feszültséget okozó tényezőket, figyelsz a kiegyensúlyozott táplálkozásra és legalább 8 órát alszol naponta. 

3) Gyakran hordod copfban a frizurádat vagy túl nagy hőnek teszed ki

 A szoros copf, a konty vagy a szoros fonatok szintén károsítják a hajhagymákat és hajvesztéshez vezethetnek. Ugyanez a helyzet a hajszárítók és a hőalapú hajformázók gyakori használatával.

Azt javasoljuk, hogy amikor csak teheted, engedd ki a hajadat (nyáron is inkább lazább copfban hordd) és hajszárítás vagy hajvasalás előtt minden esetben használj hővédő készítményeket. Persze a legjobb, ha teljesen elhagyod a hajszárítót és a szabad levegőn szárítod meg a hajadat.



【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有