Konfigurace automatického přepnutí karty SIM 您所在的位置:网站首页 linky微博 Konfigurace automatického přepnutí karty SIM

Konfigurace automatického přepnutí karty SIM

#Konfigurace automatického přepnutí karty SIM| 来源: 网络整理| 查看: 265

Tato funkce umožňuje automatizovat proces přepínání LTE SIM v případě selhání primárního připojení LTE. Zařízení Edge lze nakonfigurovat tak, aby automaticky detekovalo selhání primární linky LTE a zahájilo proces vytvoření sekundární linky LTE. Když je aktivována funkce Automatické přepnutí (Automatic Switchover) a z nějakého důvodu je mimo provoz také sekundární linka LTE, zařízení Edge se pokusí znovu vytvořit připojení pomocí primární linky. Tento proces pokračuje, dokud zařízení Edge nenalezne aktivní linku LTE. Současně platí, že když probíhá automatické přepnutí, nelze na zařízení Edge provést přepnutí ručně.

Požadavky Musíte vložit karty SIM do obou SIM slotů v zařízení Edge. Tuto funkci lze aktivovat pouze na samostatném zařízení Edge, kde je deaktivována funkce Vysoká dostupnost (High Availability). Jestliže se pokusíte aktivovat funkce Vysoká dostupnost (High Availability) i Automatické přepnutí (Automatic Switchover), zobrazí se v nástroji Orchestrator chyba. Přejděte na kartu Konfigurace (Configuration) > Edge > Zařízení (Device) > a ujistěte se, že jsou nastavení Typ IP (IP type), L2 a Překryv WAN (Wan Overlay)stejná pro Cell1 i Cell2. Další parametry jako SIM PIN, Síť (Network) a APN se shodovat nemusí. Rozhraní Cell1 i Cell2 musí být aktivována před aktivací funkce Automatické přepnutí (Automatic Switchover). Další informace naleznete v tématu Konfigurace nastavení rozhraní pro zařízení Edge pomocí nového uživatelského rozhraní systému Orchestrator. Chcete-li získat přístup k této funkci, postupujte níže uvedeným způsobem: V podnikovém portálu klikněte na možnost Konfigurovat (Configure) > Edge. Na stránce Zařízení Edge (Edges) se zobrazí existující Edge. Klikněte na odkaz k zařízení Edge nebo klikněte na odkaz Zobrazit (View) ve sloupci Zařízení (Device) zařízení Edge. Možnosti konfigurace pro vybrané zařízení Edge jsou zobrazeny na kartě Zařízení (Device). V kategorii Konektivita (Connectivity) rozbalte možnost Automatické přepnutí (Automatic Switchover). Zobrazí se následující obrazovka: Můžete konfigurovat následující nastavení a kliknout na možnost Uložit změny (Save Changes). Možnost Popis Automatické přepnutí (Automatic Switchover) Zaškrtnutím pole Povoleno (Enabled) tuto funkci aktivujete. Čas přepnutí (Switchover Time) Vyberte čas, po jehož uplynutí musí zařízení Edge přepnout na sekundární linku LTE. Zařízení Edge zjistí selhání připojení, čeká po zadaný Čas přepnutí (Switchover Time) a poté spustí proces přepnutí. To pomáhá předejít zbytečnému přepínání kvůli výpadkům linky. Po aktivaci nastane přepnutí za 4 až 5 minut.

Dostupné hodnoty jsou 30, 60 a 90 sekund. Ve výchozím nastavení je vybrána možnost 60.

Chcete-li monitorovat stav přepnutí zařízení Edge, přejděte do nabídky Sledovat (Monitor) > Edge (Edges) a klikněte na odkaz na zařízení Edge. Ve výchozím nastavení se zobrazuje karta zobrazení Přehled (Overview). Sloupec Automatický duální režim karty SIM (Auto Dual-Mode SIM) zobrazuje stav zařízení Edge z hlediska funkce Automatické přepnutí (Automatic Switchover) nakonfigurovaného na tomto zařízení Edge a platí pouze pro model 610-LTE. V následující tabulce jsou uvedeny podrobnosti barevného kódu: Barva Stav (Status) Zelená Značí, že je vložena sekundární SIM a je aktivována funkce Automatické přepnutí (Automatic Switchover). Oranžová Značí, že je vložena sekundární SIM a funkce Automatické přepnutí (Automatic Switchover) je deaktivována. Fialová Značí, že není vložena sekundární SIM a je aktivována funkce Automatické přepnutí (Automatic Switchover). Červená Značí, že není vložena sekundární SIM a funkce Automatické přepnutí (Automatic Switchover) je deaktivována. Sloupec Signál (Signal) indikuje sílu signálu v zařízení Edge. Zobrazuje se příslušný počet čárek v závislosti na síle signálu. Níže jsou uvedeny podrobnosti: Síla signálu (dB) Počet čárek –10 až –85 4 –86 až –102 3 –103 až –110 2 –111 až –120 1 –121 až –999 0

Další informace naleznete v tématu Monitorování Edge.

Stav přepnutí se rovněž zobrazuje na stránce Sledovat (Monitor) > Události (Events). Pokud je funkce Automatické přepnutí aktivní, zobrazí se na obrazovce následující dvě události. Událost (Event) Popis EDGE_AUTO_SIM_SWITCH Tato událost se spustí v následujících situacích při aktivaci nebo deaktivaci funkce Automatické přepnutí (Automatic Switchover): Funkce Automatické přepnutí (Automatic Switchover) se neaktivuje poté, co nástroj Orchestrator odešle konfiguraci do zařízení Edge. Během procesu přepnutí, pokud je v zařízení Edge alespoň jedna aktivní linka WAN. EDGE_CELL_SWITCHOVER Tato událost se aktivuje po procesu přepnutí buňky, bez ohledu na to, zda byl proces úspěšný, nebo ne. Další informace naleznete v tématu Monitorování událostí.


【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有